Je woonkamer langer proper houden? Met deze tips lukt het je zo!

door Kelly op 't Hoog

Poetsen, strijken, koken, wassen,… Soms lijkt het wel of we altijd maar in de weer zijn om ons huishouden op orde te houden. De ene klus is geklaard en de andere staat alweer op je te wachten. Zeker de woonkamer is voor velen een heel karwei om proper te houden. Deze ruimte is doorgaans dan ook een van de grootste in huis en ook degene waar we veel tijd doorbrengen. Met deze tips houd jij je woonkamer langer proper en ben je niet meer elke dag in de weer met poetsen en opruimen!

Leg een deurmat

Door een deurmat voor de deur van je woonkamer te leggen, wordt er minder stof en vuiligheid van buiten mee naar binnen genomen. Velen leggen een deurmatje enkel voor de voordeur of aan de achterdeur, maar ook binnenshuis is het een prima oplossing om ruimtes langer proper te houden. Bovendien bestaan er heel wat leuke deurmatjes in verschillende stijlen, kleuren en vormen. Kies dus een leuke uit die mooi bij je interieur past en dan staat het nog leuk ook. 

Stof niet af met een stofdoek

Inmiddels is het geen nieuwtje meer dat een stofdoek stof niet echt vasthoudt, maar gewoon verplaatst. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want stof moet weg! Wanneer je je woonkamer poetst neem je dus best een droogtrommeldoekje om kleine zoals fotolijstjes af te stoffen of wanneer je je jaloezieën wil schoonmaken. Voor grote oppervlaktes zoals de grond gebruik je best een stofzuiger. 

Plan één kuisdag in per week

Om te vermijden dat je elke dag aan het poetsen bent is het slimmer om één vaste kuisdag in te plannen per week. Pak op die dag de woonkamer eens grondig aan en doe in één keer het stof af, dweil de vloer, kuis de ramen en dergelijke. Wanneer je dit elke week een keer grondig doet, zal je woonkamer de dagen erna langer proper blijven en niet meer gepoetst moeten worden. 

Kleine trucjes die echt werken

Zijn je gordijnen veel te lang waardoor ze op de grond slepen? Dan is de kans groot dat er veel stof in kruipt wat moeilijk te kuisen is. Door gordijnen op maat te laten maken kan je netjes onder je gordijnen stofzuigen waardoor je woonkamer weer net een beetje makkelijker proper te houden is. Verzamel verder niet te veel losse prullaria, beeldjes en dergelijke op je kasten. Deze trekken namelijk veel stof aan en zijn moeilijk te kuisen. Berg kleine spullen liever op in lades en kasten. Tot slot blijft je woonkamer ook een pak langer proper wanneer je er een gewoonte van maakt om niet met schoenen, maar enkel op sokken of pantoffels rond te lopen.

You may also like