Kickboxen in een boksschool? Dit zijn de mogelijkheden!

door Kelly op 't Hoog

Heb je zin om jezelf lekker in het zweet te werken? Wil je even stevig aan de slag gaan? Wordt het voor jou tijd om goed te gaan sporten? Ga dan kickboxen. Deze sport laat je spieren hard werken en geeft je een uitstekende conditie.

Kickboxen kun je in meerdere varianten doen dan alleen in de ring. Zo moet je het namelijk ook oefenen door te sparren, maar kun je het ook op een zak leren. Dit zijn de mogelijkheden voor kickboxen in een sportschool. Weet je nog niet zeker of dit iets voor jou is, maar wil je wel samen met jouw partner sporten? Dit zijn de sporten die je samen kunt doen met je vriend.

Ga los tijdens bokszaktraining

Bokszaktraining kan klinken als een beginnersvariant, maar niets is minder waar. Tijdens een lesje leer je namelijk de technieken en kun je in jouw eigen tempo helemaal los gaan op de zak. Bokzaktraining heb je ook als HIIT (High Intensity Interval Training). Zo’n training duurt ongeveer een half uur en ga je door met korte pauzes van slechts een paar seconden. Hartstikke goed voor jouw conditie. Je komt bezweet en voldaan de les uit.

Sparren met een vriend

Als je de technieken van goed trappen en stoten al beheerst kun je gaan sparren met een vriend. Dit is om twee redenen goed om te doen. Als je met iemand spart ben jij natuurlijk niet de enige die de stoten uitdeelt; je krijgt ze ook zeker terug. Daarom moet je goed leren om je dekking hoog te houden. Dit leer je alleen door met iemand te sparren, want na een paar vriendelijke tikjes op jouw lichaam ben je er snel genoeg zat van. De tweede reden is anticiperen. Op een bokszak slaan is goed voor kracht, cardio en techniek. Maar de bokszak slaat niet terug. Jouw sparringspartner wel. Door samen de ring in te stappen kun je leren van het lichaam van jouw tegenstander. Waar houdt hij zijn of haar dekking? Als ik op zijn buik stoot, waar gaat zijn dekking dan heen? En zo versla jij de opponent. Belangrijk: schaf wel goede boksschoenen en bokshandschoenen aan!

De ring in

Heb jij meteen al door dat je aanleg en passie voor deze sport hebt? Kijk of er een sportschool in de buurt is die een wedstrijdteam heeft. Zo kun jij goed trainen, veel leren om uiteindelijk de ring in te stappen voor een wedstrijd. En wie weet win jij door een knock-out van jouw tegenspeler!

You may also like