Lege blikken over? Doe er iets leuks mee! 4 tips

door Kelly op 't Hoog
Lege blikken over? Doe er iets leuks mee! 4 tips

Heb jij thuis nog lege blikken staan? Bewaar ze dan en geef ze een tweede leven! Lege blikken zijn veelzijdig en kunnen met een beetje knutselwerk tot van alles en nog wat omgetoverd worden. Doe dus wat leuks met overgebleven blikken en geef ze een nieuw plekje in of rondom het huis. Lees snel verder voor diverse leuke tips en ideeën!  

1. Lantaarn/waxinelichthouder

Ook lege verfblikken zijn ideaal voor hergebruik! Indien je een beetje handig bent en de juiste materialen in huis hebt, kun je een blik tot leuke lantaarn omtoveren. Hiervoor moet het blik grondig schoon gemaakt worden en indien gewenst, geverfd worden in de kleur van je huis. Daarnaast is het extra leuk om een patroon in het blik te maken dat zorgt voor een extra leuk effect als er een kaarsje brandt. Denk hierbij aan een blad patroon, paisley, vrolijke zonnetjes en dergelijke.

2. Pennenbak

Ben je iets minder handig en wil je de lege blikken zeer nuttig gebruiken? Maak er dan simpelweg een pennenbak van. Voor een industriële look kan je de blikken laten zoals ze zijn, maar uiteraard kun je er ook voor kiezen deze te versieren en te beplakken. Zo passen de blikken gemakkelijk binnen iedere interieurstijl en zeg nou zelf…wie heeft er geen pennenbak nodig?! Tip: ook ideaal om make-up kwasten overzichtelijk in op te bergen!

3. Plantenpot

Een leuke oplossing voor een leeg blik is om deze te veranderen in een leuke plantenpot. Dit kan zowel in huis worden gebruikt als buiten huis. Boor een klein gaatje en hang de potten bijvoorbeeld aan de schutting voor een leuk en speels effect! Naast planten kun je ook kruiden in de omgetoverde blikken laten groeien, dit zorgt voor een leuke aanblik in de keuken en natuurlijk een heerlijk verse toevoeging aan ieder gerecht!

4. Spelletje

Wanneer je kinderen hebt of zelf wel van een leuk spelletje houdt, kunnen de blikken ook hergebruikt worden om spellen mee te spelen. Denk bijvoorbeeld aan blikwerpen! Je hebt hier enkel een bal, zoals een tennisbal, voor nodig en klaar is kees! Zorg dat je genoeg blikken verzamelt, schrijf er met een viltstift het aantal punten op en jullie kunnen beginnen.

Blikken zijn zeer gemakkelijk om te toveren tot van alles en nog wat. Denk goed na over de mogelijkheden van een leeg blik en gebruik ze als pennenbak, bloempot, servettenhouder en dergelijke. Leef je uit met kleuren, patronen en allerlei vormen om de blikken naar eigen stijl te kunnen vermaken.

You may also like