Deze 7 lekkernijen mogen niet ontbreken op Sinterklaasavond

door Kelly op 't Hoog
Deze 7 lekkernijen mogen niet ontbreken op Sinterklaasavond

Sinterklaasvond is al sneller dan je denkt! Dit betekent dat er een avond vol gezelligheid op ons wacht, een leuke intocht en vooral ook heel veel lekkers. Bij Sinterklaas hoort namelijk heel veel snoepgoed, waar mening mens van smult. Welke lekkernijen niet mogen ontbreken op Sinterklaasavond? Daar lees je meer over in het artikel!

1. Chocoladeletters

Bij Sinterklaas horen natuurlijk chocoladeletters, de perfecte lekkernij voor in iedere schoen. Je kunt chocoladeletters bestellen of in een fysieke winkel kopen. Zo kan je ze personaliseren en eventueel bedrukken met een logo of persoonlijke tekst. Er zijn chocoladeletters in de meest uiteenlopende smaken te verkrijgen en ze worden vaak ook steeds groter en mooier versierd, voor in grote schoenen of bij de open haard.

2. Speculaaspop

Sinterklaas vieren doe je uiteraard niet zonder heerlijke speculaaspoppen om in de thee te dopen of als koekje bij de warme chocolademelk. Speculaaspoppen worden vaak ook op brood gegeten met een beetje boter. Hoe heerlijk is dat als lunch?! Speculaas staat voor de kou, door zijn gebruik van kruiden en specerijen, een smaak die perfect past bij een gezellige Sinterklaasavond.

3. Speculaasbrokken

Naast speculaaspoppen zijn er ook speculaasbrokken te verkrijgen. Dit is een grotere en dikkere koek waar je heerlijk stukken vanaf kunt breken. Speculaas kun je gemakkelijk zelf maken en in de vorm die jij wilt. Erg leuk ook om dit te doen samen met je kinderen. Kijk eens op het internet en top het af met heerlijke amandelschaafsel.

4. Taai taai poppetjes

Een lekkernij met een kenmerkende en unieke smaak is een taai taai poppetje. Ook dit kun je gemakkelijk zelf maken! Taai taai poppen zijn zowel op Sinterklaasavond lekker, als tussendoor. Een lekkernij om tussen je ontbijt en lunch te eten of bij een kop thee in de namiddag bijvoorbeeld.

5. Pepernoten

Geen Sinterklaas zonder pepernoten! Deze lekkernij verschilt op meerdere vlakken met de kruidnoot. Een pepernoot is wat zachter en lijkt enigszins op het deeg waar taai taai poppen van worden gemaakt.

6. Kruidnoten

Uiteraard mogen kruidnoten nooit ontbreken tijdens een gezellige sinterklaasavond. Kruidnoten zijn kleine harde bolletjes die smaken naar de winter door hun heerlijke specerijen en kruiden. Tegenwoordig zijn kruidnoten in een enorme variëteit aan smaken te verkrijgen. Zo zijn er de normale kruidnoten, chocolade kruidnoten, truffel kruidnoten, kokos kruidnoten en zo verder. Er zijn zelfs speciale kruidnoten winkels te vinden!

7. Strooigoed

Strooigoed laat de Sint natuurlijk achter bij zijn jutezak vol cadeaus! Onder strooigoed verstaan wij diverse lekkernijen zoals schuimpjes (in leuke Sint en Piet vormen), tum tums, chocolade munten, vruchtenletters en snoephartjes.

Kortom, een Sinterklaasavond is niks zonder zijn heerlijke lekkernijen! Zorg dat je in ieder geval een paar van bovenstaande lekkernijen in huis hebt en de avond is gegarandeerd geslaagd!

 

You may also like