Londen, misschien wel de gezelligste stad van Europa

door Kelly op 't Hoog
Londen, misschien wel de gezelligste stad van Europa

Ben jij nog nooit in de Britse hoofdstad geweest? Dan wordt het hoog tijd dat je hem toch eens een bezoekje gaat brengen! Londen heeft een sfeer die met geen enkele andere stad te vergelijken is. Gemoedelijk, internationaal en ook nog eens een walhalla voor de shopping liefhebbers. En oh ja, je bent er ook nog eens zo! Een vlucht van Amsterdam naar Londen duurt niet meer dan een uur. En dat maakt hem ook nog eens geschikt voor korte bezoekjes. Wat kun je onder andere van deze stad verwachten?

Met de metro kom je overal

In Londen barst het van de bezienswaardigheden. Wil je in een korte tijd alles kunnen zien, dan zal je dus in een flink tempo moeten doorzetten. Dus ja, een flitsbezoek is prima voor alleen winkelen en uitgaan. Maar wil je echt een beetje cultuur snuiven? Dan mag je er wel wat langer voor uittrekken. Het openbaar vervoer is trouwens echt prima geregeld in deze stad. ‘Mind the gap’ is inmiddels een bekende uitspraak. Je zal het vaak genoeg horen wanneer de metro arriveert op het station. De metro brengt je in een mum van tijd overal naartoe.

Shop till you drop!

Ook al is er meer dan genoeg te zien, een blog over Londen is natuurlijk niet compleet zonder instructies op winkelgebied. Londen staat erom bekend een nogal dure stad te zijn, maar je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Zo kun je in de allerbekendste winkelstraat van de stad, Oxford Street, elke winkel vinden die je je maar kunt bedenken. Bond Street is de straat waar de dure designers hun mode verkopen. Ook het bekende Regent Street is een feestje om doorheen te lopen. Natuurlijk mag een bezoek aan het wereldberoemde warenhuis Harrods niet ontbreken!

Zwaaien naar de koningin

De Britse royals wonen al sinds jaar en dag in de hoofdstad. En gelijk hebben ze. Queen Elizabeth is in de gelukkige positie dat ze Buckingham Palace haar woning mag noemen. De vlag op het dak van het gebouw verklapt wanneer ze thuis is. Het prachtige Buckingham Palace is direct gelegen aan twee grote parken: het Green Park en het St. James’s Park. Heerlijke plekken om doorheen te struinen. Een gedeelte van Buckingham Palace is geopend voor bezoekers. Ook is de wisseling van de wacht een echte aanrader om te bekijken.

De Theems

De Tower of London is nog zo een kenmerkend plaatje voor de Britse hoofdstad. Het ligt direct aan de rivier de Theems en dient nu als schatkamer voor de koninklijke juwelen. Vroeger heeft het kasteel onder andere gediend als fort, gevangenis en koninklijke residentie. De toren is bij uitstek geschikt voor een bijzonder fotomoment. Ook de Tower Bridge is prachtig om te zien, zeker wanneer hij ’s avonds verlicht wordt. Wil je deze monumenten langs de rivier op je gemak bekijken? Dan kun je in plaats van een wandeling natuurlijk ook een rondvaart over de Theems boeken! Have fun!

You may also like