Met deze tips vind je de perfecte bh

door Kelly op 't Hoog
Met deze tips vind je de perfecte bh

Lingerie is het ondergeschoven kindje van de modewereld. Vaak wordt er ten onrechte gedacht dat wat je niet ziet, ook weinig aandacht verdient. En dat terwijl juist het tegenovergestelde waar is! De juiste bh geeft je niet alleen extra comfort. Hij zorgt er ook nog eens voor dat jij je op en top vrouwelijk kunt voelen. Vrouwen die veel aandacht besteden aan goede en mooie lingerie zullen bevestigen dat ze zich daardoor een stuk zelfverzekerder voelen. Hier lees je wat tips die jou op weg helpen bij het vinden van het perfecte exemplaar.

Het bepalen van de omvangsmaat

De bh maat bestaat uit twee delen, een letter (de cupmaat) en een getal (de omvangsmaat). Voor het bepalen van de omvangsmaat meet je de zogenaamde onderwijdte op, de omtrek van je lichaam vlak onder je borsten. Je mag het met het meetlint behoorlijk strak opmeten, want de band van een bh is elastisch en rekt dus een beetje mee. De omvangsmaat die jij opmeet, rond je vervolgens af naar een getal dat deelbaar is door vijf. Meet je dus een omtrek van 83, dan rond je deze af naar 85. Een omvangsmaat van 88 rond je af naar 90.

Het bepalen van de cupmaat

Nu je de omvangsmaat hebt berekend, is het de beurt aan de cupmaat. De cupmaat bepaal je door het opmeten van de bovenwijdte. Dit is het breedste gedeelte van je borsten, ter hoogte van de tepels. Vervolgens trek je de ondermaat van de bovenmaat af. Het aantal centimeters verschil vertelt je welke cupmaat je hebt. Hiervoor kun je op internet verschillende tabellen vinden. Stel: je onderwijdte is 80 centimeter en je bovenmaat 95, dan komt het verschil van 15 centimeter neer op cup B en is je volledige bh maat 80B. Dit vind je dus in de tabellen.

Het model van de bh

Het dragen van de juiste bh maat is essentieel om je gemakkelijk en zelfverzekerd te voelen. Maar daarmee ben je niet helemaal klaar. Het model van de bh speelt namelijk ook een belangrijke rol. Er bestaan veel verschillende varianten, zoals: push up bh’s, beugel bh’s, balkonmodellen of spacers. Elk type bh heeft voordelen voor bepaalde typen borsten. Heb je kleine borsten, dan heb je ongetwijfeld de push-up of de voorgevormde bh al ontdekt. Maar geldt juist het tegenovergestelde? Dan kies je voor een balkonmodel, een beugel bh of de spacer bh om voldoende ondersteuning te bieden.

Extra tips

Veel vrouwen dragen eigenlijk de verkeerde bh. Verkeerd qua maat of qua model. Niet kan dit alleen klachten en ongemakken zoals nek- of rugpijn opleveren, je borsten zien er dan ook nog eens wat minder mooi uit. Check bij het passen van een bh of de rugzijde niet omhoog ‘kruipt’ (dat geeft aan dat de omvang te groot is). De onderband van je bh moet goed aansluiten, maar niet zodanig dat hij knelt. Daar doe je jezelf geen plezier mee. Onthoud als vuistregel dat het moeiteloos mogelijk moet zijn om twee vingers onder je bh bandje te steken.

You may also like