Oktoberfest kleding: tips voor de mooiste Oktoberfest outfit!

door Scott
Oktoberfest kleding tips voor de mooiste Oktoberfest outfit!

Hoewel het nog even duurt voordat het eerstvolgende Oktoberfest georganiseerd wordt, loont het om al ver voor dit feest na te denken over een passende outfit. Daarbij is het voor het Oktoberfest belangrijk om je accommodatie om te overnachten ruim voor het feest zelf te reserveren. Jaarlijks trekken duizenden mensen naar München om hier het échte Oktoberfest mee te kunnen maken. Het maakt dat hotels, campings en bijvoorbeeld appartementen al vroeg in het jaar volgeboekt zijn.

In plaats van het vieren van het Oktoberfest in het Duitse München, kun je natuurlijk ook een Nederlandse variant van het festival bezoeken. Vaak is dit veel goedkoper en niet minder gezellig.

Ga je ergens het Oktoberfest bezoeken? Dan moet je natuurlijk wel de juiste Oktoberfest kleding dragen. Daarom geven wij hieronder handig advies!

Geschikte outfit voor vrouwen bij het Oktoberfest

Vrouwen dienen zich tijdens het Oktoberfest te houden aan de Heide-dresscode. Heidi is een typische Duitse dame met een leuke, witte blouse. Over deze blouse draagt Heidi een groen of bijvoorbeeld bruin jurkje met typische knopen aan de voorzijde. Wanneer je op internet zoek naar een outfit die aansluit op de Heidi-dresscode voor het Oktoberfest, weet je precies wat hiermee bedoeld wordt. Ook hoort bij deze outfit een rode lippenstift, leuke hakjes en bijvoorbeeld twee vlechten in het haar. Naast de vlechtjes kan ook een speldje in het haar erg leuk staan.

Mannen kiezen voor de Günther dresscode

Oktoberfest kledingWaar vrouwen zich tijdens het Oktoberfest houden aan de Heidi-dresscode, dienen mannen zich te houden aan de Günther dresscode. In de basis hebben beide outfits veel van elkaar weg. Ook een man draagt namelijk een blouse. Deze blouse heeft vaak een geblokt patroon en een rood- of zwart met witte kleur. Over deze blouse dragen zij een soort overal met bretels. Vergeet je outfit voor het Oktoberfest niet compleet te maken met een bijpassende hoed. Ook typische Duitse wandelschoenen mogen niet ontbreken. In deze wandelschoenen draagt men dikke, geitenwollen sokken.

Voor het scoren van een outfit voor het Oktoberfest hoef je niet naar Duitsland af te reizen. Je kunt zo’n outfit heel eenvoudig vanuit Nederland bestellen. Er zijn diverse webwinkels die deze outfits verkopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Fop&Feestwinkel voor de leukste Oktoberfest kleding! Zo ben je al snel klaar voor je eerstvolgende bezoek aan een van Europa’s leukste feesten!

You may also like