Online schoenen kopen: met deze tips gaat dit zeker goed!

door Kelly op 't Hoog
Online schoenen kopen: met deze tips gaat dit zeker goed!

Schoenen kopen is natuurlijk een superleuk cadeau aan jezelf. Want ja, wie is er nu geen schoenen fetisjist? De juiste schoen maakt je outfit altijd helemaal af. En wanneer je online gaat shoppen dan vind je natuurlijk ook een giga aanbod. Van rood tot groen en paars, boho, retro of klassiek in de meest trendy designs. Maar waar moet je nu precies op letten wanneer je online schoenen gaat kopen? Want het is natuurlijk jammer als je shop-avontuur op een teleurstelling uitloopt. We zetten de belangrijkste tips even voor je op een rij. Zo voorkom je dat je een miskoop doet.

Kijk uitgebreid rond

Een logische tip natuurlijk, maar goed niet iedereen is altijd even geduldig. Gooi dus niet direct het eerste paar schoenen dat je vindt impulsief in je winkelwagen. Kijk even uitgebreid rond in het totale assortiment zodat je alle opties op een rij hebt. Misschien zijn de enkellaarsjes die je zocht er ook met platte hak die wat prettiger loopt. Of vind je een andere kleur die je toch net even iets beter kunt combineren.

Even wachten met kopen….

Veel schoenaankopen lopen mis op de verwachting. Je hebt wat foto’s van de schoenen bekeken en vormt je zo een beeld van hoe de schoenen er uit zullen zien. Maar in het echt zien ze er dan soms toch net even iets anders uit. Bekijk dus zeker even de hele rij met foto’s van de schoenen van je voorkeur. Is het een bekend merk? Zoek dan nog even verder online om ook andere foto’s van deze schoenen te bekijken. Zo zul je minder snel teleurgesteld zijn bij aankomst van je schoenen. Bekijk ook altijd even de maattabel van de damesschoenen en meet eventueel de breedte en lengte je voetzool op. Dan weet je zeker dat je schoenen straks goed passen.

Service & retourneren

Ook zeer belangrijk om even te bekijken: de service en voorwaarden voor het retourneren. Wat moet je betalen wanneer je ze eventueel toch wilt ruilen? Wat betaal je aan verzendkosten bij aankoop? En ook niet onbelangrijk: hoe snel heb je je schoenen in huis?

Zijn ze het echt helemaal?

Yes, je schoenen zijn aangekomen. Het moment suprême! Natuurlijk kijk je als eerste of je ze echt mooi vindt. Maar al te vaak trekken we schoenen die we kopen direct aan, zonder te kijken of we ze wel echt leuk vinden. En dan staat er weer zo`n paar schoenen stoffig te worden in je kast. Zonde natuurlijk!

De pasvorm

Nu begint het echte werk: het passen van je schoenen. Doe dat liefst eind van de middag. Dan zijn je voeten het dikst en weet je dus zeker dat ze passen. Trek allebei de schoenen aan en loop er even mee rond. Een goede maat heeft altijd wat ruimte bij de tenen en de hiel glipt er niet uit. Let ook op of de schoenen knellen of ergens pijn doen en je tenen er gespreid in kunnen. Heb je schoenen met hakken gekocht? Loop er dan zeker even wat langer mee rond, zodat je zeker weet dat je er de dag mee doorkomt. Een platte, brede hak loopt meestal wat prettiger.

De zolen en kwaliteit

Kies altijd voor een goede kwaliteit schoenen. Leer is natuurlijk materiaal en ademt ook. Dit is uiteindelijk prettiger voor je voeten. Let ook even op de zolen. Rubberen zolen zijn het meest onderhoudsvriendelijk. Maar soms krijg je wel zweetvoeten in rubberen schoenen.

You may also like