Ontdek het stoere Napels

door Fashionlovers
Ontdek het stoere Napels

Laat de voor de hand liggende steden voor de verandering eens links liggen en kies voor je volgende citytrip eens iets anders: Napels! Deze Zuid-Italiaanse stad laat zich met geen enkele andere vergelijken. Romantiek zoals in andere Italiaanse steden is er zeker, maar Napels heeft ook een andere, ruigere kant. Het echte stadse leven in de volkswijken beleef je hier. Lees in dit blog wat je zeker moet doen om jouw tripje tot een succes te maken!

Quartieri Spagnoli

Je kent ze misschien wel, die foto’s van overvolle waslijnen die door de breedte van de hele straat zijn gespannen. Grote kans dat ze zijn gemaakt in de Spaanse wijk, de Quartieri Spagnoli. Vroeger stond de wijk minder goed bekend, nu zijn de kleurrijke straten een bezoekje meer dan waard. Terwijl je onder het wasgoed door wandelt, leiden de smalle en vaak steile straatjes je naar levendige markten en verborgen koffiezaakjes. De bewoners zijn op zijn zachtst gezegd duidelijk aanwezig. Kleine kinderen leren er al brommer te rijden terwijl hun moeders op straat de aardappelen schillen.

Quartieri Spagnoli

Tijd voor……. pizza!

De pizza vindt zijn oorsprong in deze stad. En dus is Napels dé plek bij uitstek om daar je tanden eens in te zetten. Overal in de stad vind je pizzeria’s, het is haast onmogelijk om te kiezen. De ene pizza is nog rijkelijker belegd dan de andere en de verse bodems heb je nog nergens anders geproefd. De állerbeste eet je bij l’Antica Pizzeria da Michele. De oudste pizzeria van de stad, gelegen op een mooi plekje langs de boulevard.

Flaneren op de boulevard

En precies die boulevard is één van de meest romantische plekjes van Napels. Langs de promenade is het heerlijk wandelen. Hoogtepunt is het Castel dell’ Ovo (Kasteel van het Ei). Het eeuwenoude kasteel staat op een piepklein eilandje dat door middel van een lange brug verbonden is met de boulevard. Zijn naam dankt het aan een legende van een magisch ei. Of dat nou waar was of niet, de omgeving is in elk geval magisch. De ultieme plek voor een fotoshoot!

Winkelen en eten in het historisch centrum

Het oude centrum van Napels is een wirwar van smalle straatjes. Behalve goed shoppen kun je hier ook van alles eten. Een mix van verschillende vis en zeevruchten in een puntzak bijvoorbeeld. Of probeer de zoete baba, een in siroop ondergedompeld cakeje. Veel banketbakkers verkopen de baba in combinatie met yoghurt en siroop. De lekkerste zoete take-away van Napels. En ook niet te vergeten: de Italiaanse koffie! Wordt het een espressino, caffe freddo of nocciolino?

Dagtrips

Niet alleen is Napels zelf heel leuk, je kunt de stad ook nog eens goed combineren met verschillende dagtrips! Vanuit veel plekken in de stad kun je de Vesuvius al goed zien, dus waarom zou je de vulkaan niet ook van dichtbij gaan bekijken? Ook de oude Romeinse stad Pompeï, die lang geleden bedolven werd onder de lava van de uitgebarsten Vesuvius, vind je erg dichtbij. En zin in een dagje zee? Ook dat kan! Dan neem je bij de haven van Napels een bootje naar het eiland Capri en geniet je van een heerlijke dag zon!

You may also like