Op zoek naar de romantische stijl

door Fashionlovers
Op zoek naar de romantische stijl

Vooral op doordeweekse dagen trek je al gauw iets achteloos uit de kast. En daar ga je weer, op naar school, werk of andere verplichtingen. Zoals altijd in een spijkerbroek, sneakers en een comfortabel truitje. Je vraagt je af hoe de dames die je onderweg tegenkomt er zo op het oog moeiteloos charmant uitzien. Zij zullen ’s ochtends toch ook geen uren voor de spiegel staan? Zou jij je ook graag zonder al te veel inspanning wat vrouwelijker of romantischer willen kleden? Dan kunnen een paar tips je al een heel eind op weg helpen.

Een stijl voor elke vrouw

Een romantische stijl is namelijk echt niet alleen weggelegd voor de modepopjes onder ons. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is deze stijl juist voor iedereen. Een ultieme manier om je vrouwelijkheid te uiten. Ongeacht je leeftijd of figuur. De romantische stijl gaat over het benadrukken van het vrouw zijn en juist niet over het verbergen van onvolmaaktheden. Bovendien bestaan er onder het kopje ‘romantisch’ ook nog verschillende varianten, zoals romantisch girly (denk aan shirts met grappige prints of teksten) en romantisch casual (gemakkelijke sneakers onder een schattig rokje).

Begin met één item

Waar iedereen het wel over eens is, is dat kant, bloemen, zachte oftewel pastelkleuren en jurken en rokken in de romantische stijl passen. Wees niet bang, dat betekent niet dat je je als een prinsesje hoeft te kleden. Het beste is om in het begin met één romantisch kledingstuk te beginnen. Zo hoef je ook niet direct uit je comfort zone te stappen. Kies in plaats van voor die lekker makkelijke zwarte blouse eens voor een witte of een roze. Ook al trek je daarbij een spijkerbroek aan, dan nog maakt dit een wereld van verschil.

Een rok of jurk in plaats van een broek

Draag je altijd broeken en zou je graag eens een jurk aandoen? Stap dan over die drempel heen en doe het gewoon! En nogmaals, een jurk betekent niet meteen dat je ook stiletto’s aan moet trekken. Een vrolijk bloemenjurkje of een jurkje met een pastelkleur laat zich ook prima combineren met sneakers of sandaaltjes! Dit geeft een schattig effect en ook dat associëren we met vrouwelijkheid. Bekijk jezelf maar eens als je voor de spiegel staat. Maak je look af met bijvoorbeeld een spijkerjasje en een hippe tas.

Details maken het plaatje af

Zoals altijd geven de details net dat beetje extra. Besteed eens wat extra aandacht aan je haar bijvoorbeeld. Een vlecht of golvend haar geeft je een supervrouwelijke uitstraling. Maar denk bijvoorbeeld ook aan nagellak in roze of een andere pastelkleur. Een laat die grote hutkoffer (schoudertas) eens thuis en kies voor een model van bescheidener formaat. Zo kunnen kleine stapjes ervoor zorgen dat je je vrouwelijker en daardoor zelfverzekerder gaat voelen. En dat ga je dan ook vanzelf uitstralen. Iets wat niet alleen jij vanbinnen merkt, maar het zal je omgeving ook zeker opvallen.

You may also like