Perfect gekleed met een outfit box. De kleding trend van 2019!

door Kelly op 't Hoog
Perfect gekleed met een outfit box. De kleding trend van 2019!

Op het gebied van kleding vindt doorgaans veel innovatie plaats. Natuurlijk hebben we elk jaar weer de nieuwe collecties in elk seizoen, en heb je naast de wisselende modecollecties ook elk jaar weer een paar nieuwe modetrends waarvan niemand die direct kan voorspellen.

Mode en trendwatchers voorspellen de modetrends.

Mode en trendwatchers doen vaak een goede poging om te voorspellen welke kleuren en stijlen er dit jaar veel gedragen gaan worden. En hopen dat met hun boodschap mensen dit ook overnemen zodat dit ook gebeurd en ze dus gelijk hebben.

Naast de modetrends en nieuwe collecties gebeurd er nog veel meer op het gebied van mode. Een grote verandering die momenteel plaatsvindt is hoe we tegenwoordig nieuwe kleding kopen. Dit deden we enkele jaren terug vooral in fysieke winkels en winkelcentra’s.

We kopen meer kleding online.

De trend van de laatste paar jaar is dat we meer online aankopen doen. Dit geldt ook voor mode en kleding. De techniek op het internet en voor het bouwen van webwinkels in combinatie met allerlei online marketing mogelijkheden, hebben ervoor gezorgd dat we makkelijk online kleding kunnen kopen.

Online winkels zoals Zalando, About You, Bonprix en Fashionchick vieren hoogtijdagen. Het versturen en terugsturen van pakketjes is veel makkelijker en efficiënter geworden door de nieuwe technieken die pakketservices zoals Post NL gebruiken.

Online winkelen is makkelijker en heeft veel voordelen.

Hierdoor kunnen klanten hun kleding veel sneller in huis hebben. Dit in combinatie met de vele filter mogelijkheden en het makkelijk zoeken naar leuke kleding op deze websites. Heeft ervoor gezorgd dat je met online winkelen veel meer keuze hebt, en sneller klaar bent met het kopen van een nieuwe outfit. Ook het thuis passen van de bestelde kleding wordt meer gewaardeerd dan in de te kleine en vaak te warme kleding pashokjes in de winkels.

Onze maatschappij vraagt om nieuwe uitvindingen en diensten. Het gaat schijnbaar goed met de economie. Dat betekend dat we allemaal veel en hard werken, de meeste van ons zijn tweeverdieners en leiden een druk bestaan waarin ruimte voor vrije tijd beperkt is en zorgvuldig moet worden besteed.

Abonnementen en andere handige services die je veel tijd besparen.

Juist om deze reden werken de moderne abonnementsdiensten zo goed. Overal is tegenwoordig wel een vorm van een abonnement voor te vinden. Je kunt een abonnement nemen op scheermesjes, op onderbroeken en zelfs sokken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Deze bedrijven sturen jou met alle liefde elke maand weer hun nieuwste producten om jou te helpen en tijd te besparen.

De trend van 2019, De outfit box.

Wat je ook van deze abonnementsservices vindt handig zijn ze wel. Zo ook de outfit box, ook wel kledingbox of online curated shopping genoemd. Deze service gaat nog een stapje verder dan het sturen van onderbroeken of sokken volgens een schema.

Op deze website kun je lezen welke er zijn en hoe deze outfit boxen werken. Met een outfit box ben je altijd perfect gekleed, en laat je je stijlen door je eigen persoonlijke styliste. Deze diensten bestaan nu al enkele jaren en zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen en is het nu al de kleding trend van 2019 te noemen!

Jouw eigen stijlexpert bij een van de grote moderetailers.

Hoewel veel van deze kledingbox diensten op zichzelf staande bedrijven zijn. Zijn er ook grotere kleding webwinkels die inmiddels deze service zijn gaan aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan de Personal Advisor van Oger. Dit is een bekend kledingmerk met meerdere winkels in Nederland en een online webshop waar ze nu ook de Personal Advisor aanbieden.

Ook het grote Zalando heeft een eigen outfit box bedacht en verkoopt deze onder de noemer Zalon. Wellicht ken je de reclame met james Franco nog wel waarin de zogenaamde ‘Man Box’ werd gepromoot. Zalon is een kledingbox voor zowel mannen als vrouwen waarbij je hulp krijgt van een online personal shopper die je op basis van jouw smaak opnieuw stijlt. Zo kun je die zoektocht naar de perfecte spijkerbroek overlaten aan een expert.

Personal shopping anno 2019.

Ook het Amsterdamse House of Einstein, Outfittery en The Cloakroom zijn namen die niet mogen ontbreken in dit lijstje. Het verschil tussen deze diensten zit hem vooral in de verschillende kledingstijlen waarmee ze bepaalde doelgroepen proberen aan te spreken. Ook zit er veel verschil in de gebruikte merken en zijn sommige boxen alleen voor mannen en andere weer alleen voor vrouwen. En speelt Zalon van Zalando graag in op beide groepen zoals je hier kunt lezen: https://www.kledingbox.be/zalon-by-zalando/

De grootste overeenkomst is dat ze allemaal curated shopping aanbieden. Door het beantwoorden van enkele vragen over je uiterlijk, stijl en je maten. Kan een outfitter een goed beeld van je krijgen en hiermee een of meerdere nieuwe kleding outfits samenstellen.

Inspirerend en tijdbesparend.

Deze manier van winkelen is niet alleen leuk, verrassend en inspirerend. Maar ook erg tijdbesparend, omdat je zelf geen tijd kwijt bent aan reizen en het winkelen. Kun je je zelfs afvragen of dit niet goedkoper is dan zelf winkelen. Je betaald tenslotte alleen de retailprijs en niets voor het verzenden en of eventueel retour sturen van de kledingitems.

Zo kun je er gebruik van maken wanneer je een compleet nieuwe outfit wilt hebben voor in je garderobe. Deze services zijn ook ideaal wanneer je een leuk uitje of speciale gelegenheid hebt. Denk aan een mooi pak voor op een bruiloft, die perfecte outfit voor die nieuwe baan wanneer je gaat solliciteren of een nieuw colbert of jurkje voor een andere belangrijke afspraak.

Online op afstand, maar toch heel persoonlijk.

Hoewel alles online gebeurt krijg je echt een eigen personal shopper toegewezen. Deze neemt contact met je op en alles blijft heel persoonlijk. Deze houdt ook een kleding dossier van je bij van de aangekochte items. Zodat je altijd makkelijk een nieuwe item zoals een broek, trui of paar schoenen kunt toevoegen aan je outfits. Zo houdt je persoonlijke stylist bij wat je allemaal hebt en kan op basis hiervan steeds beter bepalen wat goed bij de rest en jouw stijl past.

Of je nu opzoek bent naar een nieuwe stijlvolle jeans. Of een mooie jurk voor elk figuur. Met een eigen stijlexpert is dit kinderspel en kun jij je met andere dingen bezighouden terwijl je goed wordt gekleed.

Wat ons betreft is de kledingbox / outfit box een echte modetrend voor 2019. Wij maken er al graag gebruik van en zijn zeer enthousiast over deze services.

You may also like