Raamdecoratie in de winter; zo creëer je extra warmte in huis

door Kelly op 't Hoog
Raamdecoratie in de winter; zo creëer je extra warmte in huis

Als je tijdens lange zomeravonden al binnenshuis zou verblijven, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk licht en koelte in huis. Maar in de winter begint het tegen het einde van de middag al donker te worden. Dat kies je voor warmte, sfeer en gezelligheid. Raamdecoratie draagt daar zeer zeker aan bij en je hebt een grote keuze om jouw ramen precies dat effect geven dat jij wilt realiseren. Welke keuze maak jij uit de onderstaande opties?

Gordijnen

Gordijnen zijn er echt in alle kleuren en materialen. Ze worden in het algemeen voor jou op maat gemaakt, maar de handige doe-het-zelver kan natuurlijk ook met het juiste materiaal aan de slag. Gordijnen zijn isolerend en hebben een geluiddempende werking. Gordijnen zijn echte sfeermakers en kunnen bij ieder interieur passend worden gemaakt.

Plisségordijnen op maat

Plisségordijnen zijn vandaag de trend en dat is ook niet onlogisch. Een plisségordijn heeft altijd een luxe uitstraling en past bij vrijwel ieder interieur. De plisségordijnen op maat zijn in diverse materialen beschikbaar en je bepaalt zelf de perfecte lichtinval door te kiezen voor semi-transparante of verduisterende plisségordijnen. Ook de wijze waarop de gordijnen worden bediend, kun je zelf kiezen. Er zijn top down gordijnen die je alleen kunt laten zakken, maar ook top down bottom-up exemplaren die beide kanten op bewegen kunnen.

Shutters

Shutters worden er in het algemeen in hout uitgevoerd. Het aantal kleuren dat wordt geleverd is echter zo groot dat ook bij jouw interieur je de perfecte combinatie zal kunnen vinden. Shutters zijn stijlvol, maar ook praktisch. Jij bepaalt zelf op ieder moment de privacy en de lichtinval. Shutters plaatsen in natuurlijk een zaak voor de vakman, omdat ze op maat moeten worden gemaakt en na montage ook goed bediend moeten kunnen worden. Zowel voor heren als voor dames is dit een moderne keuze. Wellicht passen deze luiken ook perfect in jouw interieur?

Jaloezieën

Jaloezieën zijn praktisch en duurzaam. Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar on allerlei materialen. Hierdoor kun jij een keuze maken wat het beste past bij jouw interieur. Natuurlijk is er echt hout, maar ook houtimitatie PVC. De voordelen en nadelen van beide materialen zijn afhankelijk van de wijze waarop je deze raamdecoratie gebruikt, maar ook smaak natuurlijk. Jaloezieën zijn er ook uitgevoerd in aluminium, in vele kleuren en ook geperforeerd voor een speels effect. Voor een strak interieur zijn met name aluminium jaloezieën een mooie aanvulling.

You may also like