Shop smarter, not harder

door Kelly op 't Hoog
Shop smarter, not harder

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je loopt een winkel voorbij en daar hangt-ie: het jurkje van je dromen, of die prachtige rok of blouse waar je al tijden naar op zoek bent. Je ziet jezelf er al helemaal in rondlopen, maar van de prijs word je niet gelukkig. Waarom is al het mooie zo duur? Tja… kwaliteit heeft vaak een prijs. Uitstraling ook. Betekent het dan dat je die jurk, rok of blouse uit je hoofd moet zetten? Nee hoor. Door slim te shoppen en goed te timen kun je vaak de items die je wilt tegen een flink lagere prijs scoren. Het enige wat je nodig hebt is geduld en discipline.

Shop je impulsief, of plan je slim?

We snappen het heus wel: shoppen is heerlijk. Het liefst zou je het elk weekend doen. Helaas hebben maar weinigen van ons een financiële positie waarbij dat ook echt tot de mogelijkheden behoort. En toch blijven veel van ons ook impulsief shoppen of vinden we dat we dat we elke maand iets nieuws nodig hebben.

Dat is allemaal hartstikke begrijpelijk. Alleen: haal jij op die manier wel het maximale uit je mogelijkheden? Met een beetje slim nadenken en timen, ligt er misschien veel meer voor je in het verschiet. Zo kun je echt genieten in een van die leuke shopsteden.

Zo word je een echt goede koopjesjager

Misschien heb je wel van die vriendinnen die er altijd bij lopen om door een ringetje te halen en denk je: hoe doen ze dat toch? Sommigen hebben er een neus voor, voor anderen speelt geld nooit een rol, maar in veel gevallen geldt gewoon dat zij het slim aanpakken.

Prijzen van kleding worden door diverse factoren bepaald. Eén van die factoren waar je slim op in kunt spelen, is de tijd van het jaar en timing.. Wil je een leuke summer dress bij een mooie winkel of van een goed merk scoren in mei, dan weet je dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt. Eind oktober is diezelfde jurk echter vaak een heel stuk goedkoper. We horen je zeggen: maar dan is die er al lang niet meer. Tijden zijn veranderd. Steeds meer retailers hebben een grote online voorraad die het hele jaar door beschikbaar is. Houd de sale eens in de gaten en shop bijvoorbeeld eens in de Studio Anneloes sale.

Koop jij je kleding “in het seizoen”, dan betaal je bijna altijd de hoofdprijs. Maar wat wordt er mogelijk zodra jij je focus verlegt op andere seizoenen, of naar het einde van een seizoen? Die bikini die je eigenlijk had willen dragen is aan het einde van de zomer goedkoper dan voor de zomer. Denk vooruit: koop je kleding voor seizoenen die ver weg zijn.

Ook aan het einde van een seizoen kun je vaak lekker scoren. Retailers willen dan vaak van kleding af om plaats te maken voor een nieuwe collectie en zijn daarbij vaak scheutig met kortingen.

Wil je een goed voorbeeld?

Wil je een goed voorbeeld van hoe dit werkt? Kijk dan eens naar de sale van Studio Anneloes. Studio Anneloes is een merk waarbij je verzekerd bent van kwaliteit en een prachtige uitstraling. Daar betaal je natuurlijk ook voor. Maar in de sale is die Studio Anneloes jurk waar je stiekem al tijden op aast ineens misschien wel tientallen euro’s goedkoper. Zo zie je: geduld wordt beloond. Shop smarter, not harder.

You may also like