Sneakers in de winter? Het kan met deze tips!

door Kelly op 't Hoog
Sneakers in de winter

Nog niet zo lang geleden werd je als vrouw raar aangekeken wanneer je onder een rokje of jurkje een paar witte sneakers droeg. In de winter was dat al helemaal ‘not done’. Tegenwoordig bepalen witte sneakers echter zowel bij dames als bij heren het modebeeld.

Bovendien is de witte sneaker niet meer een seizoensgebonden schoen. Lees in deze blog over de combinatiemogelijkheden die er zijn waarmee je ook in wintertijd witte sneakers kan dragen.

Contrast werkt

De tijd dat je outfit helemaal in een lijn moest zijn, is wel voorbij. Mixen en matchen is hot. Je wilt (en kunt) misschien niet te streetwise voor de dag komen, maar door de juiste accenten aan te brengen, kun je op fraaie wijze combineren en contrasteren. Witte sneakers kun je namelijk uitstekend dragen onder een wat meer ingetogen outfit. En net jasje of bloesje met een rok, is een prima basis voor een paar witte sneakers. Je blijft netjes en representatief, maar toch ook trendy.

Sprayen, sprayen, sprayen

Witte sneakers zijn te gek, maar wel erg besmettelijk. Ze kunnen zeker in de winter snel vies worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je aan het einde van de dag moet boenen tot je een ons weegt. Maak er daarom een gewoonte van om je sneakers regelmatig in te sprayen met beschermende en waterafstotende spray. Wrijf de sneakers droog met een schone doek en breng de spray rondom aan. Dit zal je sneakers langer prachtig wit houden.

Warme materialen en texturen

Veel vrouwen dragen in de warme maanden witte sneakers. Deze zijn wellicht niet geschikt voor in de winter. Mesh en canvas bijvoorbeeld, zijn materialen en texturen die je in koude en natte maanden beter niet kunt dragen. Kies voor warme materialen en texturen. Dik leer en suède zijn bijvoorbeeld wel zeer geschikt. Ook kun je kiezen voor sneakers met een bontje of ander dessin. Je hebt ontzettend veel keuze. Kijk eens in de webshop van Sacha.

Monochroom is altijd goed

Je kunt ook een heel andere strategie kiezen en gewoon een zwarte panty dragen. Waarom zou je vervolgens het zwart-wit contrast niet vaker in je outfit laten terugkomen? Monochroom is altijd goed. Tijdloos en stoer. Door vast te houden aan een monochroom kleurenschema, kun je bovendien extra goed uitpakken met je accessoires, waarin je dan wel een felle kleur kunt dragen.

Witte sneakers & skinny jeans

Je witte damessneakers laten zich perfect combineren met goede skinny jeans.  Het grootste voordeel hiervan, is dat het lekker basic is, maar er altijd goed uitziet. Dat betekent dat je met de kleding voor je bovenlichaam lekker los kunt gaan. Eenvoud creëert mogelijkheden. Je kunt er een lekkere warme tuniek overheen dragen voor een casual look, of een comfy sweater, maar ook kiezen voor een leuke top met een stoer (leren) jack.

Zoals je ziet zijn er absoluut mogelijkheden genoeg om witte sneakers te dragen in de donkere dagen. Betrek je sneakers bij de rest van je outfit en zorg voor een samenhangende look. Hoe tof is het om juist in de winter schoenen te dragen die vaak worden geassocieerd met de lente en de zomer?

You may also like