Speciale whiskey voor bijzondere relaties: 4 ideeën

door Kelly op 't Hoog

Whiskey is en blijft een heel lekker drankje. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, is er ook voor iedereen altijd wel een whiskey die hij of zij lekker vindt. Zoek je een bijzondere whiskey ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis of relatie? Dan kun je het beste voor een van deze 4speciale whiskey’s gaan.

Maar eerst: is het nou met of zonder e? Dat is een goede vraag. Want beide spellingswijzen zijn juist. Het gaat erom waar het drankje vandaan komt. Lees hier wanneer het whiskey of whisky is. Misschien een beetje veel geld, maar wel erg leuk om te zien: dit zijn de duurste whiskeys ter wereld!

Zacht en zoet

Macallan is een whisky die je vast wel vaker hebt gehoord, want dit drankje wordt vaak in films en series gedronken. In 1824 is The Macallan in Speyside opgericht. Dat is het hart van de Schotse Hooglanden, vandaar ook whisky zonder e in dit geval. Houdt degene aan wie je dit cadeau wil geven van de zoetere en zachtere whisky’s, dan zal hij of zij zeker blij zijn met een Macallan. Het instapmodel, The Macallan Gold, kost ongeveer zo’n 40 tot 50 euro. De prijzen voor de andere soorten kunnen al snel oplopen van honderden tot duizenden euro’s.

Rechtstreeks uit de vriezer

Van deze whiskey heb je natuurlijk wel vaker gehoord, maar ze hebben een hele speciale variant. En wel om twee redenen. Speciaal voor de Game of Thrones-fans hebben ze een White Walker whiskey gemaakt. Daar maak je een liefhebber van de serie en deze alcoholische versnapering altijd blij mee. Maar wat deze fles extra bijzonder maakt is dat je hem, in tegenstelling tot alle andere whiskeys, in de vriezer bewaart. Dit drankje drink je ijs- en ijskoud.

Lekker pittig

Hij is uniek in zijn soort: De George Dickel Tabasco Barrel Finish. En je ziet meteen al waarom deze zo speciaal is. Deze whiskey heeft op oude pepervaten de laatste jaren gerijpt. Pepervaten waar tabasco pepers in hebben gezeten. En dat geeft dit drankje een pittige smaak. De makers raden zelf aan om selderijzout of augurkensap te shotten bij de whiskey. In ieder geval geen zorgen, want je keel gaat niet wegbranden na een slok. Ondanks de verwachtingen is de afdronk erg zacht.

Unieke smakencombinatie

Een grote smaaksensatie is deze whiskey uit de Verenigde Staten. Corsair Old Punk is infused met kaneel, gember en pompoen. Deze ingrediënten ruik je ook meteen. De smaak is pittig, maar heeft ook een hint van donkere chocolade op het einde. De afdronk is soepel en licht, waarbij je juist de pompoen erg goed proeft. Houdt de ontvanger wel van experimenteren, dan is dit een whiskey die het zeker goed zal doen.

You may also like