Stijlicoon in de spotlight: Victoria Beckham

door Kelly op 't Hoog

In de jaren ’90 hupste ze nog rond op plateauzolen en in weinig verhullende jurkjes, tegenwoordig is dat wel anders. Victoria Beckham is inmiddels als jarenlang een gevestigde naam in de mode-industrie en wordt door velen gezien als stijlicoon. En dat begrijpen wij maar al te goed. Op een modeflater zal je haar niet gauw betrappen. Ook strooit Victoria graag met advies voor fashion-wannabe’s. Een paar van haar tips zetten we hier op een rijtje.

Het is al gauw ‘too much’

Victoria is een enorme voorstander van de ‘less is more’ stijl. Iets wat ze zelf keer op keer probeert uit te stralen. Laat niet teveel merken dat je je best hebt gedaan op je outfit. Het moet allemaal natuurlijk ogen. Sla de bladen eens open en je zult zien dat ze zich zelf altijd aan dit advies houdt. Tot in de puntjes verzorgd, maar nooit over the top. Dus: geen overdadige make-up, opvallende sieraden of een te levendig kleurenpalet. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Kleed je nooit voor iemand anders

Probeer te vermijden dat je je op een bepaalde manier kleedt om indruk te maken op iemand anders. Bijvoorbeeld op die leuke man tijdens het eerste afspraakje. Jíj moet de kleding leuk vinden en jezelf er vooral goed in voelen. Leuk hoor, die fitted dress in combinatie met die torenhoge naaldhakken. Maar ben jij dat echt? Of probeer je jezelf nu voor te doen als een van die mode-iconen die je in de tijdschriften ziet?

Focus je op basisitems in je garderobe

Wie meer dan genoeg basisitems in haar garderobe heeft hangen, zal bijna nooit in de problemen komen. Victoria’s tip: zorg ervoor dat je altijd een nette spijkerbroek van goede kwaliteit in je kast hebt liggen. Simpele witte shirts kun je met van alles en nog wat combineren. Bijvoorbeeld met een zwarte blazer, nog zo een item dat eigenlijk niet aan je garderobe zou moeten ontbreken. Casual-chic is de stijl die je met deze basisitems creëert.

Het geheim van witte sneakers

Victoria staat erom bekend bijna altijd hoge hakken te dragen. Velen waren dan ook op z’n zachtst gezegd verbaasd toen ze het stijlicoon op witte sneakers spotten. Victoria: ‘witte sneakers zijn een must-have voor elke vrouw. Niet alleen zijn ze comfortabel, je kunt ze ook nog eens overal mee combineren. En zo een chique look ook wat meer casual maken’. Draag ze onder een nette pantalon of zelfs onder een rokje. Het staat speels en deftig tegelijk.

Wees voorzichtig met kleur

Oké, een beetje kleur of print op zijn tijd mag heus wel. Zeker als je naar een feestje of andere gelegenheden gaat. Maar over het algemeen zou je wat betreft kleuren niet te gretig moeten zijn. Althans, dat is het advies van Victoria. Draag je een felgekleurd blousje? Kies dan voor een jeans of een pantalon in een neutrale kleur om het geheel rustig te houden. Wat je namelijk vooral niet wilt, is geasscocieerd worden met een kermisattractie.

You may also like