Tips voor het aanschaffen mooie babykleding

door Scott
Tips voor het aanschaffen mooie babykleding

Tijdens je zwangerschap is het niet meer dan normaal dat je zo goed mogelijk voorbereid wilt zijn op de komst van de baby. Dat betekent inschrijven voor alle benodigdheden: autostoeltjes, een ledikantje, een kinderwagen enzovoort. Maar je mag een van de belangrijkste items voor je kind niet vergeten: babykleding!

Maar waar moet je op letten bij het kopen van kleding voor je baby. Raak niet in paniek. Gelukkig zijn er veel eenvoudige manieren om babykleding voor je kleine kind te kopen.

Kies indien mogelijk voor zachtere outfits

Hoe kleiner de maat van de outfit, hoe zachter je het materiaal wilt hebben. Baby’s, vooral pasgeborenen, moeten nog wennen aan de wereld om hen heen, en dat betekent dat ze kunnen beginnen met een behoorlijk gevoelige huid. Bepaalde kledingmaterialen kunnen ervoor zorgen dat ze uitslag krijgen, wat zorgwekkend kan zijn voor nieuwe moeders.

Kies voor biologische babykleding, die is gemaakt van zachtere materialen dan andere, plus het vermindert het contact met mogelijk schadelijke chemicaliën, of zoek naar kledingstukken zonder labels erin, die de huid kunnen irriteren.

Denk aan de seizoenen

Het weer speelt een belangrijke rol in wat voor soort babykleding je koopt, en het vereist een beetje wiskunde. Als je baby bijvoorbeeld in juni wordt geboren, wanneer hij of zij zes maanden oud is, naderen de koudere maanden. Dus dat betekent dat als je zou overwegen om een baby badjas van meer dan 6 maanden te kopen, het waarschijnlijk beter is om je te houden aan knusse truien en kleding met lange mouwen voor die maatbeugel.

Omgekeerd, als je voor 12+ maanden koopt, wil je in deze situatie wat meer lente- of zomerkleding in die maten.

Koop een paar genderneutrale stukken

Als je ervoor kiest om het geslacht van je baby niet te weten te komen, koop je waarschijnlijk kleding in niet-geslacht specifieke kleuren zoals wit, grijs en geel. Maar als je weet of je een jongen of een meisje krijgt, dwaal je misschien af naar meer blauw of roze – en daar is niets mis mee.

Grotere maten kopen

Vergeet niet dat mensen graag babykleding cadeau doen aan nieuwe moeders. En de kans is groot dat vrienden en familie zich aangetrokken voelen tot het kopen van kleding voor pasgeborenen of 0-3 maanden. En hier is het ding: veel pasgeborenen passen niet eens in een pasgeboren maat, zelfs niet als ze worden geboren, en als ze dat doen, kunnen ze snel uit die maat groeien.

Vergeet ook niet dat pasgeborenen slechts ongeveer 45 minuten per keer wakker zijn, dus de kans is groot dat je gewoon wat basis rompers wilt voor dat stadium. Houd je aan 6-12 maanden + bij het kopen van je eigen kleding, omdat je zeker weet dat je die uiteindelijk nodig zult hebben.

You may also like