Trouwringen

door Scott
Trouwringen

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kiezen van een ring?: Materiaal en ontwerp.

Net als bij een gerecht begint het met het kiezen van de juiste ingrediënten. We legeren altijd “vers”. Afgezien van het uitdrukkelijke verzoek van de klant, mag er geen oud goud worden gebruikt, omdat dit een negatief effect kan hebben op de eigenschappen van de legering. De kwaliteit van de legering is essentieel voor de eigenschappen van de ringen. De legering moet homogeen zijn, geen holtes hebben, maar ook hard en elastisch zijn.

Fijn goud gerecycled volgens de strengste milieucriteria (* Responsible Gold Guidance gecertificeerd) is eerlijk voor de natuur en biedt een duidelijk uitgangspunt voor productie. Vanwege de bovengemiddelde belasting van trouwringen is het belangrijk dat de ringen een stevige materiaaldikte hebben en goed worden samengedrukt.

De deurkruk is de grote vijand van de ring. Het is daarom belangrijk dat de materiaaldikte niet vanaf het begin te dun wordt gekozen.

De ringen mogen ook na jaren niet buigen bij het optillen van iets zwaars. Ringen met een materiaaldikte van 1,80 mm of meer kunnen als massief worden beschouwd. De persoonlijke perceptie over de materiaaldikte is heel anders: 1,80 mm kan voor sommige dragers al als het maximum worden ervaren.

Anderen hebben geen probleem met 2,5 mm en meer en waarderen het solide uiterlijk van hun ringen die hieruit voortvloeit. Hierbij moet rekening worden gehouden met de perceptie van de materiaaldikte in wisselwerking met het profiel, de breedte en de oppervlaktestructuur. Een ring met een ovale doorsnede / profiel met een materiaaldikte van 2,2 mm voelt heel anders aan dan een ring met een rechthoekige doorsnede. Ringen met bijvoorbeeld de meetring maat 54, kunnen heel anders passen! Dit hangt af van de breedte en de doorsnede van de ring. Is de ring aan de binnenkant plat of gewelfd gemaakt? Dit alles kan leiden tot zeer verschillende niveaus van draagcomfort.

Daarom is onze aanbeveling om ringen ter plaatse bij de juwelier of goudsmid te selecteren en niet online de uiteindelijke beslissing te nemen. Naast het ontwerp is het materiaal – goud of platina – een essentiële vraag bij het kiezen van een trouwring.

Van welke kwaliteitsverschillen moeten de bruid en bruidegom op de hoogte zijn? Naast het kiezen van de juiste breedte, materiaaldikte en profiel / doorsnede speelt ook de keuze van het geprefereerde edelmetaal een grote rol. Hier moet u erop staan ​​dat u alleen ringen van echt materiaal krijgt aangeboden.

Alleen deze geven je een gevoel voor je toekomstige ringen. Want naast de originele kleur van de goudlegering speelt ook het gewicht een rol. Nepmaterialen zijn niet in staat om het echte gevoel en de sensatie aan u te onthullen. Daarnaast moet je weten dat 14-karaats goud anders aanvoelt dan 18-karaats en totaal anders dan 950/000 platina. Dat brengt ons bij het volgende onderwerp: de materiaalkleur.

Wit-, geel- of roségoud, platina of een wit of zwart gerhodineerd oppervlak?

Trouwringen uitkiezenMatte of glanzende trouwringen, met of zonder steentjes? Welke opties hebben bruidsparen bij het kiezen van hun trouwringen?

Het is een kwestie van persoonlijke stijl en voorkeur. Puur fijn goud 999/000 zou te zacht zijn voor de ringen. Om de eigenschappen van goud te verbeteren en om verschillende kleuren te verkrijgen, worden bijvoorbeeld zilver, koper of palladium toegevoegd. Nikkel wordt niet meer gebruikt omdat het een veelvoorkomende oorzaak van allergieën is. Dus welke goudkleur moet je kiezen voor de trouwringen? Meestal wordt hier door indrukken en ervaringen een persoonlijke voorkeur ingeprent en kies je intuïtief een kleur.

Als dit op verschillende manieren het geval is voor een paar, zou het helemaal geen probleem zijn. Het mag natuurlijk, en wordt keer op keer gevraagd, dat de twee partners een andere goudkleur kiezen. Anders kunnen de ringen heel goed harmoniëren in het ontwerp. Als u niet zeker weet welke goudkleur u voor de trouwringen moet kiezen, geven sommige platforms tips hoe u uw eigen kleurtype kunt bepalen om vervolgens de juiste goudkleur te bepalen. Koelere huidskleur (blauwe aders) voor platina en witgoud of warme huidskleur (groene aders) voor geelgoud. Roségoud is de gulden middenweg en subtiele kleur.

Niet voor niets worden veel luxe horloges van gerenommeerde merken in deze gouden kleur gemaakt. Als u de voorkeur geeft aan de kleur wit, moet u weten dat witgouden ringen ten slotte meestal aan het oppervlak zijn bedekt met rhodium (rhodium is een platina-metaal). Rhodium is hard, maar het metaal zal na verloop van tijd op de deurknoppen wrijven. Het onderliggende, wat roodgrijze witte goud komt na verloop van tijd aan het licht. Voor ringen van eigen fabricage bieden wij de vernieuwing van het rhodium gratis aan.

Palladiumhoudend niet-gerhodineerd witgoud is grijsachtig. Als je van de kleur houdt, heb je het voordeel dat de kleur permanent is. Als u uw ringen in platina kiest, is rhodium niet nodig en is de tint bijna net zo wit als die van rhodium!

You may also like