Val op tijdens je sollicitatiegesprek met deze items!

door Kelly op 't Hoog

Wanneer je solliciteert, is het maken van een goede én blijvende indruk cruciaal. Een geslaagde outfit en dito accessoires geven niet enkel je zelfvertrouwen een boost, ze kunnen ook je potentiële werkgever overtuigen om met jou in zee te gaan. Je wil verzorgd en netjes voor de dag komen, maar je wil ook dat je toekomstige werkgever ziet dat jij pit en persoonlijkheid hebt. In deze items val jij zeker op tijdens je volgende gesprek!

Speel je persoonlijkheid uit

Het is belangrijk dat je iets opvallends draagt, wanneer je wil opvallen tijdens een gesprek. Er zijn vaak zoveel kandidaten, dat je je niet per se kan onderscheiden door middel van je diploma of je ervaring. Vaak speelt bij de keuze van de geschikte werknemer, de persoonlijke voorkeur van de werkgever mee. En die wordt bepaald door iemands persoonlijkheid. Die zet je – naast je charisma – uiteraard extra in de verf door je uiterlijk.

Gewaagde witte blouse

Met een witte blouse of een wit hemd zit je altijd goed. Een eenvoudig wit hemd is natuurlijk erg mainstream. Ga een stapje verder en combineer met een zwarte stropdas. Zo maak je zeker een statement. Of ga voor een hemdblouse met een superopvallende print of een blouse in een gewaagde, felle kleur.

Killer heels

Pumps met naaldhakken om “U” tegen te zeggen? Daar draai jij je hand niet voor om! En terecht. Je zal blaken van vrouwelijkheid en zelfvertrouwen. En daar kan geen enkele sollicitatievraag tegen op.

Stijlvolle juwelen

Een stevige handdruk is vaak het begin van een goede indruk. Bij die handdruk horen natuurlijk verzorgde nagels en de juiste juwelen. Overdrijf niet. Je hoeft je zeker niet van top tot teen te decoreren met bling bling, maar stijlvolle ringen voor dames en mooie armbanden voor dames kunnen je look nét die final touch geven. Je toekomstige werkgever kan zo ook meteen zien dat jij een kandidaat met klasse bent.

Signature handtas

Hoe maak je je stijlvolle look met stiletto’s en verfijnde juwelen he-le-maal af? Juist ja, met een signature handtas. Zo benadruk je je gevoel voor mode, en voel je je op slag nog zelfzekerder. En dat is dé manier om die zenuwen onder controle te houden. Neem geen té kleine handtas, zo kan je er al je spulletjes goed in kwijt. Naast je essentials zoals je smartphone en sleutels, is het handig om muntjes en zakdoekjes bij te hebben, en eventueel wat make-upspulletjes en een spiegeltje.

Wij geloven in jou. Succes!

You may also like