Voldoende slaap maakt aantrekkelijker

door Scott
Voldoende slaap maakt aantrekkelijker

Bijna iedereen weet dat een goede nachtrust van essentieel belang is voor de gezondheid. Maar wist je ook dat de kwaliteit van jouw nachtrust de aantrekkelijkheid beïnvloed? Waarom make-up gebruiken als een goede nacht met 8 uren slapen hetzelfde effect kan hebben? Genoeg redenen dus om vanavond extra vroeg je bed in te stappen. Nieuwsgierig hoe dit precies zit? Wij vertellen je er meer over in dit artikel.

 Wetenschappers zijn al jaren geïnteresseerd in het effect van een goede nachtrust op de gezondheid. Al eerder zijn er onderzoeken gedaan naar dit effect. Vaak met verrassende resultaten. Zo bleek bijvoorbeeld dat bij onvoldoende slaap de hippocampus kan krimpen. Dit onderdeel van de hersenen speelt een belangrijke rol in het reguleren van de emoties. Hierdoor voel je je prikkelbaar en vol met emoties als je te weinig hebt geslagen. Bovendien wordt zo het risico op depressies vergroot. De afgelopen jaren zijn er ook onderzoeken verricht naar het effect dat voldoende slaap op het uiterlijk zal hebben. De resultaten hebben de onderzoekers weggeblazen.

Schoonheidsslaapje werkt echt

Voor het onderzoek, uitgevoerd door Karolinska Institute in Stockholm, werden 23 gezonde vrouwen gefotografeerd. Allemaal in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. Ze werden zowel gefotografeerd na een goede nacht slapen als na een nacht met weinig slaap. Vervolgens mocht het publiek de vrouwen een cijfer tussen de 1 en 10 geven.

In beide foto’s droegen de vrouwen geen make-up en werd er niets bijzonders aan het haar gedaan. En wat bleek? Het publiek beoordeelde dezelfde vrouwen met een lager cijfer wanneer ze korter geslapen hadden. Hoogstwaarschijnlijk kan één nachtje slechter slapen dus al voor een ongezonder en onaantrekkelijker uiterlijk zorgen.

Steeds meer onderzoeken wijzen dus uit dat een schoonheidsslaapje wel degelijk effect heeft. Grijp dus gerust een keer een powernapje tussendoor. En ga uiteraard in elk geval tijdig naar bed. Kruip lekker onder je warme dekbed en bedenk maar eens hoe aantrekkelijk je er morgen uit zal zien. We durven te wedden dat je snel slaapt!

Bescherm je haar

Hoewel voldoende slapen inderdaad aantrekkelijker kan maken, blijft het natuurlijk wel belangrijk om extra aandacht aan je uiterlijk te geven. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds belangrijk om je haar tijdens het slapen extra te beschermen. Vooral vrouwen met lang haar zullen merken dat dit snel beschadigd kan raken wanneer je van het verkeerde beddengoed gebruik maakt. Investeer daarom in een goed hoofdkussen wat minder wrijving veroorzaakt.

Daarnaast is het verstandig om je haar vast te maken voordat je gaat slapen. Zo voorkom je extra wrijving met het kussen en zal je ook minder last hebben van klitten bij het opstaan. Dat bespaart je een hoop onnodige stress in de ochtend en je haren blijven ook nog eens veel langer mooi.

Maskertje voor het slapen

Het kan tevens verstandig zijn om je huid goed te reinigen voordat je in bed stapt. Gedurende de dag word je huid beïnvloed door de invloeden van buitenaf. Daarnaast kan ook de make-up die je draagt zorgen voor verstopte poriën. Verwijder daarom altijd eerst al je make-up voordat je gaat slapen en breng minimaal één keer per week een reinigende gezichtsmasker aan. Zo houd je je huid gezond en vitaal.

You may also like