Voor een onvergetelijke vakantie ga je door Tanzania rondreizen

door Scott
Voor een onvergetelijke vakantie ga je door Tanzania rondreizen

Als jij op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie, waarom ga je dan niet door Tanzania rondreizen? Dit oost Afrikaanse land is vol met nationale parken, schitterend natuurschoon, strand en natuurlijk de berg Kilimanjaro. Tanzania is 22 keer groter dan Nederland, dus door Tanzania rondreizen dat kan wel een tijdje. Ook als je niet onbeperkt de tijd hebt kun je in Tanzania vast een rondreis vinden die bij je past. Tot dan toe vind je hier in ieder geval alvast wat inspiratie.

Te voet door Tanzania rondreizen

De berk de Kilimanjaro is de bekendste berg in Afrika en als je door Tanzania gaat rondreizen, dan mag deze eigenlijk niet van je lijstje ontbreken. Er zijn verschillende klimroutes die maar 5 dagen in beslag nemen en die je dus prima in je rondreis kunt inpassen. Andere routes nemen 2 weken in beslag en deze zijn echt voor mensen die een lange wandelvakantie willen plannen. Dit is een uitstekende manier om het land te verkennen. En uiteraard hoef je niet alleen de Kilimanjaro te voet te bekijken, want er zijn ook schitterende wandelroutes door de bekende nationale parken. Andere opties zijn wandelen langs de Ngorongoro krater, het bezoeken van bananenplantages en koffie farms en het wandelen door de Usambara Mountains.

Rondreizen met het openbaar vervoer

Je kunt ook door Tanzania rondreizen met het openbaar vervoer. Er zijn de bekende Dalla-Dalla busjes waarmee je binnen de stad reist, maar ook van dorp naar dorp. Deze busjes hebben een route, maar vertrekken pas als ze vol zijn. Echt een tijdschema is er dus niet. Naar de eilanden ga je natuurlijk met de boot. Het meest bekende eiland is Zanzibar en de boot naar Zanzibar vertrekt uit Dar-Es-Salaam. Treinen zijn er ook, maar deze zijn wat onbetrouwbaarder en ook langzamer dan de bus. Een touringbus is dan misschien een betere optie, maar deze vind je eigenlijk alleen in de grote steden. Er zijn ook verschillende vliegvelden, dus misschien wil je tijdens je rondreis een stukje met het vliegtuig doen. Al met al is door Tanzania rondreizen met het openbaar vervoer niet altijd de beste optie.

Een georganiseerde rondreis

De beste en veiligste manier om Tanzania te bekijken is door een georganiseerde rondreis te boeken. Je kunt dan kiezen voor een reis met een bepaald thema dat je interesseert, zoals de Kilimanjaro beklimmen, een rondreis door het Serengeti national park of naar de Usambara Mountains. De mogelijkheden zijn groot en of je er nu van houdt om actief bezig te zijn of om in Zanzibar aan het strand te liggen, er is vast een rondreis te vinden die je aanspreekt.

Door Tanzania rondreizen is veilig

Tanzania is momenteel veilig verklaard en deze kun je gewoon veilig bezoeken. Ga je alleen door Tanzania rondreizen, dan is het wel belangrijk dat je oppast voor zakkenrollers, dat je goed uitkijkt bij het oversteken en dat je na zonsondergang niet alleen over straat gaat.

Door Tanzania rondreizen kan dus op verschillende manieren. Wat jij ook kiest, dit land weet je vast te boeien, vermaken en te verwonderen. Enthousiast geworden over een rondreis door Tanzania? Kijk voor het aanbod op Tanzaniaspecialist.com.

You may also like