Waarom het een goede keuze is om de OnePlus 8 te kopen

door Kelly op 't Hoog

In het voorjaar van 2020 is de OnePlus 8 op de markt gekomen als opvolger van de OnePlus 7. Het is een smartphone waar niet het meest voordelige prijskaartje aan hangt. Omdat je jezelf misschien zult afvragen of het de investering waard is, leggen we je uit waarom het toch een goede keuze is om de OnePlus 8 te kopen.

OnePlus 8 nog altijd een smartphone met een goede prijs-kwaliteitverhouding

De OnePlus 8 is precies in dezelfde periode op de markt gebracht als dat Apple een nieuw basismodel van de iPhone presenteerde. Dit lijkt een slechte timing want voor de OnePlus 8 moet je flink meer betalen. Het tegendeel is echter het geval. De OnePlus 8 is immers wél een innovatief toestel. Deze smartphone is een zeer krachtige 5G Android smartphone met een afgerond amoled-scherm, een hoge maximale helderheid, een driedubbele camera op de achterkant en een aantal andere interessante specificaties. Reden genoeg dus om een OnePlus 8 te kopen.

Waarom je van een OnePlus 8 wel wat mag verwachten

OnePlus kan tegenwoordig zeker als een van de topmerken van de smartphone markt gezien worden. Alleen daarom mag je wel wat van “de 8” verwachten. Deze Android-smartphone zal je dan ook zeker niet teleurstellen. Het toestel is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 865-soc met de aparte X55-modemchip, waarvan je gebruik kunt maken als je verbinding maakt met het 5G netwerk. Voor het camerasysteem is gekozen om gebruik te maken van de nieuwste sensoren van Sony. Een uitstekend gekalibreerde 120 Hz-refreshrate zorgt voor een perfecte beeldkwaliteit. De zelfontwikkelde OxygenOS-skin software is verantwoordelijk voor een zeer prettige gebruikservaring.

Lees ook: Top 7 telefoonhoesjes en accessoires

Het toestel is veel krachtiger dan veel vergelijkbare smartphones. Het verschil zie je duidelijk aan de vloeiende vertoning van games of animaties. Het scherm is relatief groot wat prettig is in gebruik, zeker bij het spelen van games of het kijken van films. Een ander zeer praktisch voordeel is dat deze Android smartphone binnen een kort tijdsbestek kunt opladen.

De verschillen tussen OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro

OnePlus heeft in 2020 twee verschillende OnePlus modellen uitgebracht. Je kunt kiezen tussen de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. Beide modellen kunnen worden gezien als vlaggenschip van OnePlus met de 8 Pro op een aantal factoren als overtreffende trap. De smartphones verschillen op een aantal punten. Het direct zichtbare verschil is het scherm. Het scherm van de OnePlus 8 is 6,55 inch en van de 8 Pro is 6,78 inch.

De OnePlus 8 Pro is, in tegenstelling tot het “basismodel”, draadloos op te laden. De batterij van de 8 Pro is iets groter: 4.510 mAh in vergelijking met 4.300 mAh. Het scherm van de OnePlus 8 Pro heeft een verversingssnelheid van 120 keer per seconde. Bij de basis 8 kijk je 90 keer per seconde naar een nieuw scherm maar dit is nog altijd bovengemiddeld ten opzichte van andere smartphones. Hieruit blijkt dat het een goede keuze is om de OnePlus 8 te kopen. Dit innoverende toestel biedt waar voor je geld, ongeacht het model waarvoor je kiest.

You may also like