Wat draag je op een eerste date?

door Fashionlovers
Wat draag je op een eerste date

Binnenkort is het zover, je hebt een eerste date met die jongen of man die je al een tijdje zag zitten. Als je er nu alleen al aan denkt, gieren de zenuwen door je lijf. Zal je wel een goede indruk op hem maken? En geen domme opmerkingen maken? Of van de spanning dichtklappen en klungelig of saai overkomen? Allerlei doemscenario’s voltrekken zich al in je verbeelding. En dan heb je jezelf één van de belangrijkste vragen nog niet eens gesteld: wat trek je eigenlijk aan? Een aantal adviezen voor jou op een rijtje.

Wees jezelf

Ga tijdens een eerste date vooral niet experimenteren met nieuwe looks of trends. Misschien meteen wel de allerbelangrijkste tip van allemaal. De kans bestaat namelijk dat a) deze look niet bij je past en b) dat je jezelf eigenlijk helemaal niet zo gemakkelijk voelt. En dat straal je uit. Natuurlijk ga je tijdens een eerste date qua uiterlijk voor net dat beetje extra. Maar zorg ervoor dat je jezelf blijft. En dus ook bij je eigen stijl blijft. Je wilt per slot van rekening toch ook dat een potentiële partner jou leert kennen zoals je echt bent?

Sexy en vrouwelijk, maar alles met mate

Tijdens een eerste date wil je je van je mooiste, meest vrouwelijke kant laten zien. Jurken en rokjes doen het dus goed, net als chique blouses en colberts. Houd wel de delicate grens tussen sexy en ordinair in de gaten. Zo is er bijvoorbeeld helemaal niets mis met een bescheiden decolleté, maar voorkom dat je een outfit met teveel ‘inkijk’ aantrekt. Ook te strakke of te korte kleding is geen goed idee. Hiermee geef je eveneens een verkeerd signaal af. En daarmee trek je óf de verkeerde mannen aan, of je jaagt de juiste weg.

Schoenen met hak

Mannen vinden het erg mooi als je als vrouw hakken draagt. Het maakt je namelijk nog vrouwelijker. Natuurlijk moeten ze voor jou wel comfortabel genoeg zijn om aan te trekken. Heb je dus nog een gemakkelijk paar pumps in goede staat in de kast liggen? Aarzel dan niet om die aan te trekken! Ga jij voorafgaand aan je eerste date winkelen om een leuke nieuwe outfit te scoren? In het geval je ook schoenen koopt, zorg dan wel dat je ze vóór je date even inloopt. Schoenen waar je nog wat onwennig op wankelt zijn namelijk wel het laatste wat je kunt gebruiken.

Kleed je naar de gelegenheid

De hierboven beschreven tips zijn nuttig voor de meeste eerste dates, aangezien die vaak in een restaurant, café of bioscoop plaats zullen vinden. Maar hebben jij en je date andere plannen voor jullie eerste afspraakje? Gaan jullie de natuur in of iets sportiefs doen? Dan spreekt het natuurlijk voor zich dat je die comfortabele pumps lekker thuislaat en in plaats daarvan je sneakers aantrekt. Kortom, kleed je altijd naar de gelegenheid. Als je kleding niet past bij de setting van de date, dan voel je je al gauw een vreemde eend in de bijt.

You may also like