Welke barbecue past bij jou?

door Kelly op 't Hoog
Welke barbecue past bij jou

Haal een barbecue in huis om samen met je familie en vrienden te genieten van een zonovergoten zomeravond met een heerlijk stukje vlees.

Barbecues vind je terug in alle geuren en kleuren, maar welke barbecue past nu het beste bij jou? In deze blog bekijken we drie type barbecues die jou misschien wel op het lijf geschreven zijn.

Vermijd grijze haren met een gasbarbecue

Het grote voordeel aan een gasbarbecue is dat je deze aansteekt wanneer je wilt. Je hoeft dus niet altijd houtskool in huis te hebben. Heb je zin om je stuk vlees op de barbecue te smijten in plaats van in de pan? Dan doe je dit heel snel en eenvoudig dankzij een gasbarbecue.

Daarnaast zijn gasbarbecues ook heel snel op temperatuur waardoor het geschikt is om op een doordeweekse werkavond te barbecueën.

Het grote nadeel aan een gasbarbecue is dat je een deel van de ervaring van het barbecueën misloopt. Gezellig bijkletsen terwijl je barbecue op temperatuur aan het komen is, gaat niet. Tot slot is de smaak van je vlees minder sterk dan op een klassieke barbecue.

Aan tafel met de tafelbarbecue

De tafelbarbecue is zoals de naam al zegt een barbecue die je heel eenvoudig op tafel plaatst. Het is een kleine, draagbare barbecue die geschikt is voor jonge koppeltjes of vrienden op een appartement die toch graag barbecueën.

Uiteraard geeft deze tafelbarbecue geen rook. Het grillrooster mag je in je vaatwasser plaatsen waardoor je na het eten rustig verder geniet van een gezellig avondje. Met een tafelbarbecue organiseer je heel gemakkelijk thema avonden. Spreek op voorhand een thema af en haal leuke decoratie woonkamer accessoires in huis.

Ben je eerder een klassiek persoon?

Naast de gasbarbecue en de tafelbarbecue, heb je ook nog altijd de keuze voor de klassieke houtskoolbarbecue. Dit is het type barbecue dat pas echt een heuse barbecue sfeer oproept. Heel eenvoudig grillen en smullen, meer hoef je niet te doen.

Het nadeel bij deze barbecue is misschien ook wel het grootste voordeel. Het duurt een tijdje voor de kolen opgewarmd zijn, maar het draagt wel bij aan de sfeer van de avond. Wat bijpraten naast de barbecue met je familie en vrienden met een glaasje wijn in de hand is soms het enige dat je nodig hebt in het leven.

Hobbykoks op het lijf geschreven

Tot slot stellen we je de keramische barbecue voor. Deze barbecue haalt maar liefst temperaturen tot wel 350 graden Celsius. Een keramische barbecue is een hobbyhok op het lijf geschreven omdat het je heel eenvoudig toelaat om te experimenteren.

 Voor welke barbecue kies jij? We horen het graag!

You may also like