Welke kleur lippenstift past bij jou?

door Kelly op 't Hoog
Welke kleur lippenstift past bij jou

Als je de drogist binnenloopt en je je richting de make-upafdeling begeeft, word je vaak opgewacht door een zee van kleuren. De ene nog mooier dan de ander. Keer op keer is het weer lastig om een keuze te maken. Maar misschien wordt dit de volgende keer wel een stuk makkelijker als je rekening houdt met een aantal basisprincipes. Want voor elk type bestaat weer een ander kleuradvies. Het is tenslotte dan ook de bedoeling om met een lippenstift jouw schoonheid naar boven te halen, en niet slechts een mooie kleur uit te zoeken.

De invloed van de ondertoon van je huid

Lippenstift kan je uitstraling een enorme boost geven. Op de voorwaarde dat hij dan wel is aangepast op de kleur van je haar en vooral die van je huid. Globaal wordt er een onderscheid gemaakt tussen koele en warme ondertonen. Je ondertoon is de tint die door de huid van je gezicht schijnt. Het is dus niet hetzelfde als je huidskleur. Klinkt vaag, hè? Toch is de ondertoon van je huid in een paar stappen makkelijk te bepalen.

Een trucje om je ondertoon te bepalen

Om dit trucje te kunnen uitvoeren, moet je drie dingen in je achterhoofd houden. Je moet het uitvoeren in natuurlijk daglicht, je gezicht moet schoon zijn en je mag geen make-up dragen. Vervolgens houd je, voor de spiegel, een A4’tje naast je gezicht. Lijkt je huid in vergelijking met het papier wat gelig, dan heb je een warme ondertoon. Lijkt het roze of roodachtig, dan heb je een koele ondertoon. Kun je geen specifieke kleur waarnemen of bepalen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een neutrale ondertoon. In dat geval kun je wat kleur betreft veel verschillende kanten op.

Kleuren voor elke ondertoon

Met een warme ondertoon kies je voor aarde-achtige kleuren zoals perzik, oranje of koraal. Heb je een koele ondertoon, dan kies je eerder voor kleuren als lichtroze, beige met een roze ondertoon of dieprode kleuren. Als je van jezelf een bleke huid hebt, dan is het het meest van belang om met de ondertoon rekening te houden. Des te donkerder je huid, des te meer kanten je op kunt. Onthoud wel dat het trucje maar een richtlijn is. Je haar- en oogkleur zijn namelijk ook van invloed. Experimenteer daarom tot je de kleur vindt die jou het meest recht doet!

Haar- en oogkleur

In het algemeen geldt, dat bij blond haar de lichte en nude tinten het beste passen. Bij bruin haar ga je naar de donkerdere tinten van deze kleuren. Donkerrood bijvoorbeeld, of beige met een roze ondertoon. Ben je gezegend met een bos diepzwart haar? Dan kom je ook weg met opvallende, knallende kleuren. Fuchsia bijvoorbeeld, of felrood. Maar vergeet ook de kleur van je ogen niet! Wat je namelijk ook met je lippenstift wilt bereiken, is dat je ogen meer opvallen en de aandacht trekken. En ook dat lukt dus pas weer als je lippenstift perfect past bij het kleurenpalet van jouw gezicht.

You may also like