Welke stijl of krultang moet ik kiezen?

door Kelly op 't Hoog
Welke stijl of krultang moet ik kiezen

Ben je aan het rondkijken naar een stijl-, of krultang? Dan zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Er zijn veel verschillende soorten tangen, maar welke is nu de beste? En waar kun je op letten bij het kiezen van een stijltang of een krultang? Een aantal tips.

Waar kan ik op letten bij het kiezen van een stijltang?

Keramische stijltang

Wil je de stijltang bijna dagelijks gebruiken? Kies dan voor een keramische stijltang. Een keramische stijltang verdeelt de warmte gelijkmatig over keramische platen. Dat is beter voor je haar, omdat het beschadiging voorkomt. Daardoor is het de beste stijltang voor jouw type haar.

Een stijltang met ionische functie

Altijd last van statisch haar? Met een stijltang met een ionische functie voorkom je dat. Een ionische stijltang zorgt ervoor dat jouw haar blijft zoals het is: zonder elektrische schokjes.

Aantal warmtestanden

Heb je van jezelf veel krullen of heb je erg stug haar? Dan kun je het best kiezen voor een stijltang met een temperatuur tot 230 graden. Kijk bij het kiezen voor een stijltang goed naar het aantal warmtestanden. Voor gevoelig haar heb je een temperatuur tot 180 graden nodig.

Formaat warmteplaten

Afhankelijk van je haar is het goed te kijken naar het formaat van de warmteplaten. Voor fijn haar zijn gewone platen goed genoeg, maar voor een volle, dikke haarbos kun je het best kiezen voor een stijltang met grotere platen.

Waar kan ik op letten bij het kiezen van een krultang?

Keramische krultang

Als je de krultang vaak of iedere dag wilt gebruiken, kun je het best kiezen voor een keramische krultang. Het belangrijkste kenmerk van een keramische krultang is dat deze de warmte gelijkmatig verspreidt. Daardoor beschadigt je haar niet. Als je een gewone krultang zou gebruiken, zou je je haar kunnen beschadigen en dat is natuurlijk zonde. Kies voor de beste krultang voor jouw type haar.

Automatische uitschakeling

Ochtendstress: alle vrouwen kennen het. We moeten veel, snel en we moeten verder. In alle drukte vergeet je de krultang uit te zetten. De tang wordt gloeiendheet. Met een automatisch uitschakelende krultang weet je zeker dat de krultang uitgaat als je deze niet meer gebruikt.

Ionische functie

Is jouw haar statisch na het krullen? Met een ionische krultang heb je dit probleem niet meer. Een ionische krultang zorgt ervoor dat je haar niet elektrisch geladen wordt.

Automatische krultang

Krullen is soms een hele klus. Daarom kun je het best gaan voor een krultang met gebruiksgemak. Een automatische krultang kan zo worden gebruikt dat je niet eens meer zelf je haar om de tang hoeft heen te draaien.

Aantal warmtestanden

Gevoelig haar? Dan kun je het best kiezen voor een krultang met verschillende warmtestanden. Je kunt dan altijd de juiste warmte voor jouw haar kiezen.

Diameter

Een grote krultang kan misschien onhandig zijn. Zeker als je geen lang haar hebt. Voor kort haar raden we een krultang met een kleine diameter aan. Mensen met lang haar kunnen kiezen voor een krultang met een grotere diameter.

You may also like