Zo bereik je de classy stijl met goedkope kleding!

door Kelly op 't Hoog
Zo bereik je de classy stijl met goedkope kleding!

Betrap jij jezelf er ook wel eens op, dat je wegzwijmelt bij de foto’s van de meest prachtige outfits die je in de tijdschriften tegenkomt? Vaak gaat het om designerkleding. Mooi, maar lang niet altijd geschikt voor elke portemonnee. En dus blader je teleurgesteld weer verder. Maar wist je eigenlijk wel dat je ook met een laag tot gemiddeld budget prima classy voor de dag kunt komen? Het is helemaal niet nodig om designmerken te dragen. Wees creatief en draag je kleding met zelfvertrouwen, zo kom je al een heel eind!

Wat is classy?

Maar wat is een classy stijl dan precies? Smaken verschillen en bovendien heeft iedereen weer een ander idee van wat nou precies smaakvol is. En dat is maar goed ook, het zou behoorlijk saai worden als iedereen er hetzelfde bij zou lopen! Maar globaal zou je de classy stijl misschien kunnen beschrijven als ‘opvallen door niet al te veel op te vallen’. Met klassiek associëren we neutrale kleuren zoals zwart en wit, niet teveel prints of wilde details, vrouwelijk maar niet over de top. Welke items moet je dan echt in je kast hebben hangen?

De onmisbare blazer

Een blazer is een onmisbaar item, wil je naar de klassieke stijl toe werken. Een zwarte blazer is dan wel het gemakkelijkst. Je combineert hem eenvoudig met een spijkerbroek, over een trui, blouse of shirt, maar ook over een jurkje kun je hem prima dragen. En het goede nieuws is, dat een blazer perfect is voor elk seizoen! Probeer het zelf maar eens uit: trek een spijkerbroek en T-shirt aan en ga voor de spiegel staan. Trek er vervolgens een blazer bij aan en je zult versteld staan van het verschil! Een goedkope blazer vind je eenvoudig bij bijvoorbeeld H&M.

Zwart

Natuurlijk is het leuk om met kleuren af te wisselen. Maar wie chique voor de dag wil komen, zal vaak toch terugvallen op de meest basic kleur van allemaal: zwart. Zelfs de eenvoudigste items zijn in het zwart al een stuk netter dan in andere kleuren. Combineer dat simpele zwarte shirt eens met een spijkerbroek en zie wat er gebeurt. Maar ook een zwart jurkje is altijd goed om in de kast te hebben hangen. Voor de casual chic look combineer je het met sneakers. Wil je wat chiquer voor de dag komen, dan trek je er een paar mooie pumps bij aan.

Ga met strepen voor de Franse stijl

Gestreepte shirts geven je outfit al direct iets chics. Ze zijn makkelijk en voor prima prijzen in verschillende winkels te vinden, denk bijvoorbeeld aan H&M, Vero Moda, Mango of Zara. Een gestreept shirt gaat prima samen met een spijkerbroek of een pantalon. Het geheel maak je af met bijpassende schoenen (wederom sneakers voor een casual chic effect, pumps of sandaaltjes voor een chiquere look). De overige details (make-up, nagellak, sieraden) zijn allen neutraal. Maar ook is het leuk om je lippen of nagels een knallend rode kleur te geven!

You may also like