Zo draag je een pantalon met hoge taille

door Kelly op 't Hoog
Zo draag je een pantalon met hoge taille

Broeken bestaan er in allerlei soorten en maten. Sommige zijn casual, andere zijn weer bij uitstek geschikt om naar kantoor te dragen. Des te fijner is het daarom dat nu de pantalon met hoge taille helemaal trendy is. Deze kun je namelijk in veel verschillende situaties dragen. Met een blouse of een colbert geef je er een formeel tintje aan, een vrolijk T-shirt geeft je juist weer die ontspannen, nonchalante look. Geen wonder dus dat de broek terug is van weggeweest. Een must-have voor in de basis van jouw garderobe!

Een pantalon met hoge taille is voor iedereen

Een pantalon met hoge taille is heus niet alleen voor dames met een specifieke lichaamsbouw weggelegd. Er bestaan binnen deze categorie namelijk veel verschillende modellen. Dus welke vorm jouw lichaam ook heeft, je vindt altijd een pantalon die bij je past. Heb je een zandloperfiguur? dan heb je geluk! Bij jou staat vrijwel elke pantalon van deze soort. De pantalon benadrukt jouw slanke taille. Ben je over je gehele lichaam iets voller? Dan is een broek die wijd uitloopt een slimme keuze. De slanke dames kunnen het beste voor een pantalon met rechte pijpen kiezen.

Op kantoor

Geldt er op jouw werk een formele dresscode? Natuurlijk combineer je jouw pantalon dan met een paar mooie, hoge hakken. Zo lijken je benen ook nog eens flink wat langer! Vooral de pantalons die voorzien zijn van een plooi maken je look nog wat formeler. Het geheel combineer je met een nette blouse, het liefst een witte. De combinatie zwarte pantalon en witte blouse blijft een echte klassieker. Maar ook een donkerblauwe pantalon is een goede optie. De rest van je look houd je minimalistisch. Dus bescheiden make-up en geen opvallende sieraden. Rode nagellak doet het wel heel goed bij deze outfit.

pantalon met hoge taille

De basic look

Ben je op zoek naar een meer basic, nonchalante look? Dan bestaan er eigenlijk niet zoveel beperkingen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een wijdvallend bloesje, de kleur maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het bloesje draag je natuurlijk wel altijd in je pantalon en niet eroverheen. Een andere optie is het dragen van een bralette in combinatie met een wijde trui. Zo ga je casual én charmant tegelijk gekleed.

In combinatie met een korte tanktop creëer je een sportieve uitstraling en heb je ook een gemakkelijk zittende outfit te pakken voor een festival.

Tips en tricks

Een broek met hoge taille accentueert je buikzone. Is dat nou nét de plek waar jij eigenlijk wat minder tevreden over bent? Dan kies je voor een pantalon van wat steviger materiaal. Dit zorgt ervoor dat een eventueel buikje wat minder zichtbaar is. Onthoud natuurlijk wel dat jij je buik vaak sterker zichtbaar vindt dan iemand anders. Twijfel dus niet teveel aan jezelf! Heb je een kort bovenlijf? Dan kun je het beste kiezen voor een blouse of topje in dezelfde kleur als de broek. Ook een bloesje met een V-hals maakt je bovenlijf optisch langer.

You may also like