Zo voorkom je dat je kleren koopt die je nooit draagt

door Kelly op 't Hoog

Je trekt je kledingkast open en kunt op het blote oog tenminste drie items tellen waar de prijskaartjes nog aan bevestigd zitten. Stuk voor stuk aankopen waar je dacht erg blij mee te zijn toen je je pinpas door de automaat heen haalde. Een paar maanden later blijken ze niets anders te zijn dan weggegooid geld. Geld dat je heel goed voor andere doeleinden had kunnen gebruiken! Hoe help je jezelf voorkomen om kleren te kopen die je nooit draagt?

Inspecteer je kledingkast

Vóórdat je de deur uitgaat om een dagje te gaan winkelen, onderwerp jouw kledingkast dan eens aan een grondig onderzoek. Vaak stuit je op verrassingen en kom je items tegen waarvan je allang was vergeten dat je ze überhaupt had. Stel je voor: je koopt een mooie pantalon en gaat gelijk op zoek naar een blousje dat je outfit helemaal compleet maakt. Terwijl je dat blousje bij thuiskomst eigenlijk gewoon in je kast ziet hangen. Zonde van het geld dus!

Laat je niet verleiden door koopjes

Velen van ons wachten telkens weer met smart het koopjesseizoen af. En het klopt, je kunt voor hele aantrekkelijke prijzen leuke kleding scoren. Maar blijf jezelf altijd afvragen of je dit item ook had gewild als er de originele prijs voor zou worden gevraagd. Nee? Ben je er dan wel echt zo enthousiast over? Of heb je je simpelweg laten verleiden door het prijskaartje van €9,99? Hang het kledingstuk in het laatste geval dus maar weer vlug terug.

Weg met de aankopen uit teleurstelling

Je gaat de stad in, op zoek naar dat éne leuke jurkje dat je op dat feestje binnenkort kunt dragen. Maar hoe goed je ook zoekt, er lijkt er geeneen echt geknipt te zijn voor jou. Na verloop van tijd ontstaat vaak die teleurstelling. En wat gebeurt er dan? Juist, de zoektocht naar het jurkje geef je op en in plaats daarvan koop je iets anders. Combineer om dat te voorkomen het winkelen met iets anders. Museumbezoek bijvoorbeeld, of een lunch. Zo kan je dag niet in het water vallen.

Blijf bij je eigen stijl

Af en toe is het leuk om eens iets anders te proberen. Omdat het in de mode is bijvoorbeeld, of omdat het die ene collega zo leuk staat. Soms willen we graag experimenteren. Niks mis mee natuurlijk. Maar vergeet daarbij dan vooral niet om bij je eigen stijl te blijven. Dat is namelijk altijd de stijl die het beste bij je past. Leuk, zulke stiletto’s, maar als jij een sneakers type bent, voel jij je op die torenhoge hakken echt niet comfortabel.

Maak een lijstje

Tsja, het klinkt misschien vreemd, maar een lijstje maken helpt echt! Net als wanneer je boodschappen doet in de supermarkt, is het handig om op te schrijven wat je echt nodig hebt. Zodat je met een gericht doel de deur uit gaat. En dit doel ook nog eens niet uit het oog verliest. Heb je nieuwe teenslippers nodig voor je aankomende strandvakantie? Laat die sportieve sneakers dan voor wat ze zijn. Die zijn de volgende keer weer aan de beurt.

You may also like